Devil's food chocolate cake


200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kvalitetskakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
En nypa salt
3 dl mjölk
200 g mörk kvalitetschoklad
med 70 procents kakaohalt
Smör till formen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i ägg-smeten.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
7. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten i 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
9. Baka bottnarna i mitten av ugn-en, cirka 15 minuter. Låt svalna.

Chokladkräm
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad 70 procent
1 tsk smör

Gör så här:
1. Koka upp grädden, tag av den från värmen och låt svalna något.
2. Finhacka chokladen och rör ner den och smör i grädden.
3. Lägg första kakbottnen upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladkrämen och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).
4. Upprepa proceduren och täck topplagret med krämen. Använd en palettspade och bred krämen runt kanten på kakan så att den täcks.