Kall gurksoppa med kräftstjärtar


INGREDIENSER
Portioner: 4
Tid: 15 minuter
3 gurkor
2 dl + 4 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
2 dl lätt crème fraiche
1 mogen avokado
3 kvistar dill + ½ dl hackad dill
2 burkar kräftstjärtar i lag (à ca 350 g)
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Garnering
dill

Tillbehör
60 g bröd per person

Gör så här
1. Skala gurkorna slarvigt. Halvera och kärna ur dem med en tesked. Skär gurkan i bitar och lägg i en mixer eller matberedare. Häll på 2 dl vatten och fond och tillsätt crème fraiche. Mixa till en slät konsistens.

2. Skala och kärna ur avokadon. Rensa bort stjälkarna från de tre dillkvistarna. Lägg avokado och dillen i mixern. Späd med 4 dl vatten. Mixa soppan slät.

3. Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda dem med ½ dl hackad dill, olja, salt och peppar. Servera soppan kall med kräftorna och bröd. Garnera med dill.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 22 g fett, 29 g protein, 44 g kolhydrater

Källa: dn.se