Farmors chokladkola med salt


Chokladkolan ska vara salt, men vissa medarbetare på redaktionen tyckte att hälften av saltet borde räcka.

Ingredienser

2 dl vispgrädde
3,5 dl strösocker
2 dl honung
200 g choklad, mörk (70 %)
1 msk flingsalt

Tillagning

1. Häll grädde, socker och honung i en kastrull. Koka upp under omrörning.

2. Sänk värmen något och fortsätt koka. Rör om då och då. Låt koka tills blandningen är 120º.

3. Finhacka chokladen och rör ner den i smeten. Koka tills temperaturen är 127º. Ta kastrullen från värmen. Rör i saltet.

4. Lägg ett baklåtspapper i en liten långpanna, 20 x 28 cm. Häll upp kolan och låt stelna i rumstemperatur ca 1 timme.

5. Skär kolan i bitar, 2 x 2 cm. Snurra in de färdiga kolorna i bakplåtspapper. Förvara dem torrt i plåtburk.


Källa: Allt om Mat