Kladdkaka i långpanna


En lättbakad chokladkaka, med god kokossmak och en chokladsmak utöver det vanliga!
Låt gärna kakan vila något dygn så kommer smaken fram ännu bättre. Serveras med apelsinyoghurt eller vaniljglass.
Görs i en mindre långpannan och räcker till cirka 25 bitar.
Du behöver

150 gram blockchoklad
250 gram smör eller margarin
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 dl mörkt muscovado råsocker*
4 stora ägg eller 5 små
2 dl kokosflingor
1 ½ dl kakao
1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vanilsocker
½ tsk salt

Gör så här
Rör ägg, socker och muscovado socker. Smält ner chokladen tillsammans med smöret, gärna i vattenbad. Rör ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda torrvarorna i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.

Rör slätt. Smörj en långpanna eller täck med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt, strössla gärna över någon matsked kokos och grädda i 18-20 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna och skär sedan i bitar och servera gärna med apelsinyoghurt.