En lättbakad chokladkaka, med god kokossmak och en chokladsmak utöver det vanliga!
Låt gärna kakan vila något dygn så kommer smaken fram ännu bättre. Serveras med apelsinyoghurt eller vaniljglass.
Görs i en mindre långpannan och räcker till cirka 25 bitar.
Du behöver
150 gram blockchoklad
250 gram smör eller margarin
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 dl mörkt muscovado råsocker*
4 stora ägg eller 5 små
2 dl kokosflingor
1 ½ dl kakao
1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vanilsocker
½ tsk salt
Gör så här
Rör ägg, socker och muscovado socker. Smält ner chokladen tillsammans med smöret, gärna i vattenbad. Rör ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda torrvarorna i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.
Rör slätt. Smörj en långpanna eller täck med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt, strössla gärna över någon matsked kokos och grädda i 18-20 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna och skär sedan i bitar och servera gärna med apelsinyoghurt.
Låt gärna kakan vila något dygn så kommer smaken fram ännu bättre. Serveras med apelsinyoghurt eller vaniljglass.
Görs i en mindre långpannan och räcker till cirka 25 bitar.
Du behöver
150 gram blockchoklad
250 gram smör eller margarin
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 dl mörkt muscovado råsocker*
4 stora ägg eller 5 små
2 dl kokosflingor
1 ½ dl kakao
1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vanilsocker
½ tsk salt
Gör så här
Rör ägg, socker och muscovado socker. Smält ner chokladen tillsammans med smöret, gärna i vattenbad. Rör ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda torrvarorna i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.
Rör slätt. Smörj en långpanna eller täck med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt, strössla gärna över någon matsked kokos och grädda i 18-20 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna och skär sedan i bitar och servera gärna med apelsinyoghurt.