INGREDIENSER
Portioner: 4
Tid: 45 minuter
750 g lammrostbiff
2 merguezkorvar
Marinad:
10 klyftor vitlök, skalade
1 citron, juice och skal
1 apelsin, juice och skal
1 kvist rosmarin
3 kvistar timjan
1 dl matolja
½ röd chili
Fattouchesalladen kan göras på de grönsaker man gillar eller har hemma. Granatäpplen och lök som kryddats med sumak ger rätten sin speciella karaktär. Sumak är röda små bär med lite syrlig smak. De torkade bären mals till ett pulver som bland annat används till grillat kött.
1. Tärna köttet och skär merguezkorven i 1½–2 cm stora bitar.
2. Repa bladen av rosmarin- och timjankvistarna. Blanda alla ingredienserna till marinaden och mixa grovt.
3. Marinera köttet i 30 minuter. Trä sedan upp det och korvbitarna jämnt fördelade på fyra grillspett.
4. Grilla på het grill till önskad stekningsgrad.
Fattouchesallad
Källa: DN.se (Melker Andersson)
Portioner: 4
Tid: 45 minuter
750 g lammrostbiff
2 merguezkorvar
Marinad:
10 klyftor vitlök, skalade
1 citron, juice och skal
1 apelsin, juice och skal
1 kvist rosmarin
3 kvistar timjan
1 dl matolja
½ röd chili
Fattouchesalladen kan göras på de grönsaker man gillar eller har hemma. Granatäpplen och lök som kryddats med sumak ger rätten sin speciella karaktär. Sumak är röda små bär med lite syrlig smak. De torkade bären mals till ett pulver som bland annat används till grillat kött.
1. Tärna köttet och skär merguezkorven i 1½–2 cm stora bitar.
2. Repa bladen av rosmarin- och timjankvistarna. Blanda alla ingredienserna till marinaden och mixa grovt.
3. Marinera köttet i 30 minuter. Trä sedan upp det och korvbitarna jämnt fördelade på fyra grillspett.
4. Grilla på het grill till önskad stekningsgrad.
Fattouchesallad
Källa: DN.se (Melker Andersson)