Dumplings


Antal portioner: 12

Ingredienser

150 g kycklingfilé eller fläskfilé
1 krm salt
0.5 krm peppar
1.5 tsk hackad koriander
1.5 tsk finhackad, färsk ingefära
1 st finhackad vitlöksklyfta
2 st droppar sesamolja
15 st wontonplattor

Nehm plah-dressing:
1 dl limejuice
1 dl råsocker
0.5 dl fisksås
0.5 dl risvinäger
1 tsk finhackad, färsk ingefära
0.5 st citrongräs

Garnering:
0.25 st grön chili
0.25 st röd chili
1 st salladslök
koriander

Gör så här

1. Mixa köttet till en slät färs och tillsätt salt och peppar.
2. Blanda med koriander, ingefära, vitlök och sesamolja.
3. Lägg lite färs på varje wontonplatta.
4. Pensla kanterna med lite vatten och vik ihop till små paket.
5. Lägg i en ugnsfast form och sätt ugnen på full ånga.
6. Beräkna ca 10–15 minuter från det att ugnen är varm.
7. Kycklingfärs bör vara 75˚ i mitten.
8. Blanda limejuice, råsocker, fisksås, risvinäger och ingefära i en kastrull.
9. Banka lätt på citrongräset och lägg i det.
10. Låt allt koka upp och stå och dra en stund.
11. Sila och servera som dippsås.
12. Dekorera med skivor av chili och salladslök samt korianderblad.

Källa: recept.nu