Familjens gubbröra


Ingredienser:
3 st matjessillfiléer, gärna mogna och lagrade
1 st rödlök(ar)
2 st ägg, hårdkokta
1 msk kapris
1 knippa(en) dill
1 knippa(en) gräslök
1 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
salt och peppar
knäckebröd , till servering
dillkvist(ar), till garnering

Tillagning
1. Skär matjesfiléerna i tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Skala och hacka äggen. Hacka kaprisen. Finhacka dill och gräslök.
2. Blanda alla ingredienserna till röran väl. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera gärna på knäckebröd och garnera med dillkvistar.

Ur Mannerströms julkokbok
Recept: Leif Mannerström, Karl-Magnus Edberg och Katja Palmdahl.
Foto: Tomas Yeh