Chocolate swirl cheesecake


Ingredienser

Kexbotten
400 g digestivekex
150 g smör

Fyllning
600 g philadephiaost
2.5 dl kesella 10%
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 st ekologiska ägg
1 dl vispgrädde

Chocolate swirl
150 g mörk kvalitetschoklad 60%
3 msk espressokaffe

Gör så här

1. Kexbotten
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.

3. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.

4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.

6. Sänk ugnstemperaturen till 130 grader.

7. Fyllning
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.

8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.

9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.

10. Chocolate swirl
Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.

11. Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen.

12. Cheesecake
Häll hälften av den ljusa smeten över kexbotten.

13. Skeda över hälften av den mörka chokladsmeten, täck med resterande ljus smet och skeda över resterande mörk chokladsmet.

14. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.

15. Grädda kakan i 1 timme och 25 minuter tills den stannat helt.

16. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.

Källa: recept.nu