Potatissallad med mynta och lime


Ingredienser - 4 portioner
Tid: 20 minuter

cirka 1 kilo färskpotatis
1 knippe rädisor
1 salladshuvud, till exempel krispsallad
1 avokadoDressing:
1 tsk dijonsenap
1 ½ msk pressad lime
rivet skal av ½ lime
5 msk rapsolja
1 msk vatten
½ dl färsk hackad mynta
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpepparGarnering:
mynta eller basilika

Gör så här
1. Tvätta och borsta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, häll av och låt svalna. Skär potatisen i mindre bitar.

2. Dressing: Vispa ihop senap, limesaft och limeskal. Vispa i oljan, några droppar i taget. Blanda i vatten och mynta. Salta och peppra.

3. Skölj, ansa och skär rädisorna i skivor. Skölj salladen, låt den rinna av och riv bladen i mindre bitar. (Riv alltid salladsbladen, så får de mer volym än om du strimlar dem.) Bred ut salladen på ett stort fat. Skär avokado i klyftor.

4. Blanda potatis och rädisor med dressingen och fördela över grönsalladen, lägg på avokado och dekorera eventuellt med färska örter.

Källa: DN.se