Ingredienser
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
2 kilo blåmusslor
1/2 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
2 msk rapsolja
4 dl torrt vitt vin
1 dl vispgrädde
4 dl vatten
1 kruka bladpersilja
Cajunkrydda:
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk Colmans senapspulver
1/2 tsk cayennepeppar
Tillbehör:
60 g bröd per person
Gör så här:
1. Cajunkrydda: Blanda alla ingredienser.
2. Skrubba musslorna i kallt vatten. Knacka på de musslor som är öppna – de som inte stänger sig eller har trasigt skal ska slängas.
3. Skala och finhacka lök och morot. Ansa och finhacka sellerin. Fräs lök, morot och selleri med cajunkryddan i olja i en gryta ca 2 min.
4. Lägg i musslorna och häll på vin, grädde och vatten. Lägg på locket. Låt koka ca 5 min tills musslorna öppnar sig, skaka på grytan emellanåt så att värmen fördelar sig bättre. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
5. Häll upp musslor och buljong i djupa skålar och strö över hackad persilja. Servera med bröd.
Näring/portion: 460 kcal, 21 g fett, 22 g protein, 42 g kolhydrater
Källa: DN.se
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
2 kilo blåmusslor
1/2 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
2 msk rapsolja
4 dl torrt vitt vin
1 dl vispgrädde
4 dl vatten
1 kruka bladpersilja
Cajunkrydda:
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk Colmans senapspulver
1/2 tsk cayennepeppar
Tillbehör:
60 g bröd per person
Gör så här:
1. Cajunkrydda: Blanda alla ingredienser.
2. Skrubba musslorna i kallt vatten. Knacka på de musslor som är öppna – de som inte stänger sig eller har trasigt skal ska slängas.
3. Skala och finhacka lök och morot. Ansa och finhacka sellerin. Fräs lök, morot och selleri med cajunkryddan i olja i en gryta ca 2 min.
4. Lägg i musslorna och häll på vin, grädde och vatten. Lägg på locket. Låt koka ca 5 min tills musslorna öppnar sig, skaka på grytan emellanåt så att värmen fördelar sig bättre. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
5. Häll upp musslor och buljong i djupa skålar och strö över hackad persilja. Servera med bröd.
Näring/portion: 460 kcal, 21 g fett, 22 g protein, 42 g kolhydrater
Källa: DN.se