Revbensspjäll


INGREDIENSER
Portioner: 8 småportionerTid: Max 30 minuter

1,2 kg tunna revbensspjäll
2 liter kalvbuljong
Julglaze


Gör så här:
Tricket med dessa spjäll är de först sjuds mjuka i buljong och sedan glaseras med en stark och söt glasyr, eller glaze som många säger – ett slags lackning.

1. Börja med att laga till glazen.

2. Koka upp buljongen i en rymlig kastrull, lägg i spjällen och låt sjuda försiktigt under lock i cirka 20 minuter. Låt svalna.

3. Spar spadet (det kan bli dopp i gryta eller soppa).

4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla revbenen runtom med glasyren och ugnsstek dem tills de fått vacker färg runtom. Pensla en gång till efter cirka 15 minuter. Hela ugnstekningen bör ta cirka 25 minuter. Servera varma eller svalnade.

Källa: DN.se