Citrongräsmarinerat fläsk

Ingredienser
Portioner: 4
Tid: 60 minuter

400 g fläskfilé
lite olja till gallret

Marinad:
3 skalade vitlöksklyftor
2 citrongräs
1 msk fisksås
1 tsk farinsocker

små grillspett

Tack vare sockret i marinaden blir fläsket lite karameliserat när man grillar det. Detta ger en härlig kontrast till de salta jordnötterna.

1. Skär köttet i tunna strimlor. Pressa vitlöken och finhacka citrongräset. Blanda med fisksåsen och sockret. Blanda köttet med marinaden. Låt stå i kylen i minst 30 minuter – eller ännu hellre över natten.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Trä upp köttet på grillspett.

3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Pensla ugnsgallret med lite olja. Lägg spetten på gallret och ställ i ugnen med en plåt under som marinaden kan droppa på. Grilla i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg. Finhacka jordnötterna under tiden.

5. Servera med ris, jordnötter och nuoc cham i en skål bredvid.

Källa: DN.se