Papardelle con aglio, olio e ­peperoncini


Det enklaste är ofta det godaste. Detta gäller inte minst den italienska maten. Fortsätt med denna enkla (frånsett osten) vegetariska pasta. Vill du, så går det bra att lägga i klyftor av cocktailtomat i den varma pastan och röra runt i grytan innan du serverar.

Portioner: 4
Tid: 20 minutes

Ingredienser

400 g pasta
1 röd pepparfrukt
½ dl fin olivolja
2–3 finhackade vitlöksklyftor
½ dl finhackad bladpersilja
½ dl nyriven parmesanost

Gör så här:
1. Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionen på förpackningen.

2. Kärna under tiden ur och finhacka pepparfrukten. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i pepparfrukten tillsammans med vitlökshacket. Fräs allt hastigt i oljan under omrörning så att vitlöken inte bränns.

3. Lägg i bladpersiljan. Häll av det mesta av vattnet som pastan kokat i och lyft sedan över den i stekpannan (så klibbar den inte ihop). Rör om och lägg upp på varma tallrikar. Toppa med färskriven parmesanost och servera omedelbart.

Källa: dn.se