Det enklaste är ofta det godaste. Detta gäller inte minst den italienska maten. Fortsätt med denna enkla (frånsett osten) vegetariska pasta. Vill du, så går det bra att lägga i klyftor av cocktailtomat i den varma pastan och röra runt i grytan innan du serverar.
Portioner: 4
Tid: 20 minutes
Ingredienser
400 g pasta
1 röd pepparfrukt
½ dl fin olivolja
2–3 finhackade vitlöksklyftor
½ dl finhackad bladpersilja
½ dl nyriven parmesanost
Gör så här:
1. Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionen på förpackningen.
2. Kärna under tiden ur och finhacka pepparfrukten. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i pepparfrukten tillsammans med vitlökshacket. Fräs allt hastigt i oljan under omrörning så att vitlöken inte bränns.
3. Lägg i bladpersiljan. Häll av det mesta av vattnet som pastan kokat i och lyft sedan över den i stekpannan (så klibbar den inte ihop). Rör om och lägg upp på varma tallrikar. Toppa med färskriven parmesanost och servera omedelbart.
Källa: dn.se
Portioner: 4
Tid: 20 minutes
Ingredienser
400 g pasta
1 röd pepparfrukt
½ dl fin olivolja
2–3 finhackade vitlöksklyftor
½ dl finhackad bladpersilja
½ dl nyriven parmesanost
Gör så här:
1. Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionen på förpackningen.
2. Kärna under tiden ur och finhacka pepparfrukten. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i pepparfrukten tillsammans med vitlökshacket. Fräs allt hastigt i oljan under omrörning så att vitlöken inte bränns.
3. Lägg i bladpersiljan. Häll av det mesta av vattnet som pastan kokat i och lyft sedan över den i stekpannan (så klibbar den inte ihop). Rör om och lägg upp på varma tallrikar. Toppa med färskriven parmesanost och servera omedelbart.
Källa: dn.se