Spagetti med salsiccia


Portioner: 4
Tid: 20 minuter

Ingredienser
400 g spagetti
8 salsicciakorvar
3 sardeller
2 finhackade vitlöksklyftor
2 dl Kelda toscansk tomatsoppa
1 tsk oregano
½ krm peperoncini (röda, torkade ­pepparfrukter, kan ersättas med ­cayennepeppar)
1 krm nymald svartpeppar
2–3 msk kapris
½ dl nyriven parmesanost

Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten till pastan och koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen, under tiden som du tillagar resten.

2. Skär korvarna först på längden och sedan på tvären i vardera 4 delar. Fräs bitarna riktigt knapriga med köttsidan ner på hög värme i en torr teflonpanna, sedan runt om. Ta upp korvbitarna.

3. Sänk värmen och låt sardellerna smälta med vitlökshacket i fettet från korven. Tillsätt tomatsoppa, oregano, peperoncini och svartpeppar. Låt allt koka ihop några minuter.

4. Lägg korven och kaprisen i såsen. Rör slutligen ner riven ­parmesan som får smälta på eftervärmen. Späd såsen med ­pastavatten om så behövs.

5. Blanda med spagetti och servera på varma tallrikar.

Källa: dn.se