Portioner: 4
Tid: 20 minuter
Ingredienser
400 g spagetti
8 salsicciakorvar
3 sardeller
2 finhackade vitlöksklyftor
2 dl Kelda toscansk tomatsoppa
1 tsk oregano
½ krm peperoncini (röda, torkade pepparfrukter, kan ersättas med cayennepeppar)
1 krm nymald svartpeppar
2–3 msk kapris
½ dl nyriven parmesanost
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten till pastan och koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen, under tiden som du tillagar resten.
2. Skär korvarna först på längden och sedan på tvären i vardera 4 delar. Fräs bitarna riktigt knapriga med köttsidan ner på hög värme i en torr teflonpanna, sedan runt om. Ta upp korvbitarna.
3. Sänk värmen och låt sardellerna smälta med vitlökshacket i fettet från korven. Tillsätt tomatsoppa, oregano, peperoncini och svartpeppar. Låt allt koka ihop några minuter.
4. Lägg korven och kaprisen i såsen. Rör slutligen ner riven parmesan som får smälta på eftervärmen. Späd såsen med pastavatten om så behövs.
5. Blanda med spagetti och servera på varma tallrikar.
Källa: dn.se
Tid: 20 minuter
Ingredienser
400 g spagetti
8 salsicciakorvar
3 sardeller
2 finhackade vitlöksklyftor
2 dl Kelda toscansk tomatsoppa
1 tsk oregano
½ krm peperoncini (röda, torkade pepparfrukter, kan ersättas med cayennepeppar)
1 krm nymald svartpeppar
2–3 msk kapris
½ dl nyriven parmesanost
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten till pastan och koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen, under tiden som du tillagar resten.
2. Skär korvarna först på längden och sedan på tvären i vardera 4 delar. Fräs bitarna riktigt knapriga med köttsidan ner på hög värme i en torr teflonpanna, sedan runt om. Ta upp korvbitarna.
3. Sänk värmen och låt sardellerna smälta med vitlökshacket i fettet från korven. Tillsätt tomatsoppa, oregano, peperoncini och svartpeppar. Låt allt koka ihop några minuter.
4. Lägg korven och kaprisen i såsen. Rör slutligen ner riven parmesan som får smälta på eftervärmen. Späd såsen med pastavatten om så behövs.
5. Blanda med spagetti och servera på varma tallrikar.
Källa: dn.se