Tacolax med avokadosalsa


Tacolax med avokadosalsa och Västerbottenstortillas. Lite mexikanskt stuk sätter sprätt på laxen. Spännande smaker lätt som en plätt! /Håkan
Receptet är hämtat ur boken Fredagkväll med mat och vin.

Ingredienser
4 portioner

4 bitar skinn- och benfri laxfilé à 150 g
2 krm salt
1 påse tacokrydda

Avokadosalsa
2 st avokado, hackade
2 st tomater, hackade
1 st rödlök, finhackad
2 msk hackad färsk koriander el basilika
1 st lime, saften
2 msk rapsolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

4 st tortillas, stora
3 dl Västerbottensost, riven
2-3 msk rapsolja

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Salta laxfiléerna lätt.
3. Vänd dem i tacokrydda och stek mitt i ugnen 10-12 minuter.
4. Blanda under tiden salsan, smaka av med salt och peppar.
5. Lägg ut två tortillas och fördela osten på dem.
6. Täck med tortillas och tryck till.
7. Dela varje ”tårta” i fyra delar.
8. Stek dem i olja på medelvärme till vacker färg och tills osten smält något.
9. Skär i mindre ”snibbar”.
10. Lägg upp salsan på tallrikar med laxen ovanpå, servera tortillas därtill.

Källa: recept.nu