MOUSSEKANAPÉ PÅ RÖKT LAX OCH GRÄSLÖK


En krämig liten påskkanapé som får smak av rökt lax. Utmärkt till en humlefrisk påsköl.

Ingredienser
6 portioner
200 gram kallrökt lax
2 dl crème fraiche
1 knippe finhackad gräslök
2 gelatinblad
lite pressad citron
8 skivor kavring eller annat grovt bröd

Mixa créme fraiche och lax till en slät puré.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter tills de blivit mjuka. Krama ur vattnet och smällt gelatinet i en kastrull på låg värme. Blanda gelatinet med ett par matskedar av moussesmeten. Häll tillbaka blandningen i resten av smeten och blanda väl. Pressa i lite citron och tillsätt den hackade gräslöken.

Blanda och häll smeten i en form och ställ kallt i minst 1 timme.
Skär med en utstickare ut en rund bit mousse. Med samma form och med moussen kvar, skär ut en bit bröd som botten på kanapén. Det går också bra att göra små mousseägg med en varm sked.
Garnera med gräslök.

Källa: Vin & Gastronomi