Blodapelsinfromage med vit chokladspagetti

Fromage är en bortglömd delikatess. Den här är enkel att göra, den innehåller nästan inget fett och blir riktigt fräsch tack vare blodapelsinerna.

1. Ställ en bakplåt i frysen. Smält den vita chokladen. Akta så att den inte blir för varm, temperaturen ska uppgå till 40-45 grader när den är smält.

2. Fyll en spritspåse med den smälta chokladen.

3. Spritsa sedan chokladen på den iskalla plåten fram och tillbaka. Skär sedan ut ”spagetti” i önskad storlek.

4. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter.

5. Vispa äggulor, florsocker och blodapelsinsaft i vattenbad till äggulorna börjar tjockna (82 grader).

6. Lägg ned i gelatinbladen i äggvispet och rör väl så gelatinet löser sig.

7. Tag bort från vattenbadet och vispa sedan kallt.

8. Vispa under tiden en fast maräng på strösocker och äggvita. Vänd ner skalet av ½ blodapelsin.

9. Vänd ner marängen i äggmassan och blanda väl.

Servering: Lägg upp fromagen i glas eller tallrik. Ställ kallt och servera med den vita chokladspagettin.

Källa: DN.se