”Nalle Puh-dessert”


INGREDIENSER
Portioner: 4Tid: 60 minuterBlåbärskompott: (Om du inte vill göra din egen kan du köpa färdig marmelad eller sylt.)
500 gram blåbär, frysta
250 gram socker
saft av ½ citron
Färskost och citronkräm:
150 gram färskost
150 gram creme fraiche
saft av ½ citron och skal
½ dl honung (din favorit)
Honungscrunche:
1,5 dl musli, osötad
2 msk florsocker
2 msk flytande honung
saft av ¼ citron

Nalle Puh gillar honung och blåbär och har därför fått ge namn till denna dessert. Färskost och blåbär är dessutom en oslagbar kombination.

Blåbärskompott:
Koka blåbär, socker och citron till en kompott (104 grader på termometer) eller gör ett syltprov på tallrik för att se att konsistensen är lagom.

Färskost och citronkräm:
1. Rör ut färskosten med creme fraiche och citronsaft och rasp.
2. Blanda ned honungen väl. Om honungen är lite för fast i konsistensen kan den värmas en aning i mikrovågsugn.

Honungs crunche:
Rosta ingredienserna i varmluftsugn 180 grader under omrörning då och då tills färgen är gyllenbrun, det tar ca 10-15 minuter. Om du använder vanlig ugn bör temperaturen höjas till 200 grader.

Servering: lägg blåbärskompott i botten på ett glas. Spritsa färskostkräm ovanpå och toppa med honungscrunche och lite blåbär.

Källa: DN.se