Ingredienser
Portioner: 4
Tid: 40 minuter
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine (350 g)
1 zucchini (300 g)
1 burk körsbärtomater (400 g)
2 msk olivolja
½ tsk + 2 krm salt
2 krm + 1 krm svartpeppar
150 g getost
2 dl mild ajvar relish
1 kruka basilika, grovt hackad
½ kruka oregano
1 msk balsamvinäger
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär aubergine och zucchini i grova bitar. Lägg i en ugnssäker form. Vänd ner tomater, olivolja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Rosta i ugn 25–30 min.
3. Skär bort kanten och smula ner getosten i grönsakerna. Blanda i ajvar och örter. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.
Näring/portion: 305 kcal, 20 g fett, 14 g protein, 17 g kolhydrater
Tips: Det är gott att serverera ett surdegsbröd till ratatouillen.
Källa: dn.se
Portioner: 4
Tid: 40 minuter
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine (350 g)
1 zucchini (300 g)
1 burk körsbärtomater (400 g)
2 msk olivolja
½ tsk + 2 krm salt
2 krm + 1 krm svartpeppar
150 g getost
2 dl mild ajvar relish
1 kruka basilika, grovt hackad
½ kruka oregano
1 msk balsamvinäger
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär aubergine och zucchini i grova bitar. Lägg i en ugnssäker form. Vänd ner tomater, olivolja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Rosta i ugn 25–30 min.
3. Skär bort kanten och smula ner getosten i grönsakerna. Blanda i ajvar och örter. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.
Näring/portion: 305 kcal, 20 g fett, 14 g protein, 17 g kolhydrater
Tips: Det är gott att serverera ett surdegsbröd till ratatouillen.
Källa: dn.se