Långbakat äpple med vaniljcreme fraiche

1. Sätt igång ugnen på 80 grader varmluft. Med vanlig ugn bör temperaturen höjas till 100 grader.

2. Skala äpplena och skiva dem i tunna skivor, ca 1 mm tjocka.

3. Fördela i en liten ugnsfast form.

4. Strö över socker och apelsinskal och plasta formen helt tät runt om, så ingen luft sipprar ut. Använd vanlig plastfolie, den tål ugnsvärmen. Men plasta noga så att ingen luft kommer in.

5. Ställ in i ugnen i 80 grader varmluft och baka i 5 timmar. Öka tiden något i vanlig ugn. Låt svalna.

Vaniljcreme fraiche: Häll creme fraiche, vaniljstång och socker i en bunke och vispas till en riktigt fast konsistens.

Servering: skär upp en bit av äppelkakan och lägg på en tallrik. Toppa med creme fraiche. Om du har några goda småkakor hemma kan du servera en sådan till, eller krossa några och servera kaksmulorna.

Källa: DN.se