Beefburger med getost


Ingredienser - portioner: 4
Tid: Max 30 minuter

700 g nötfärs
3/4 dl kallt vatten
3 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 msk maizenamjöl
1/2 huvud isbergssallad eller
någon annan salladssort
cirka 175 g getost, skuren i skivor
1 rödlök, skivad
1 dl barbecue blue sauce eller
annan barbecuesås med röksmak
4 stora hamburgerbröd
oliv- eller majsolja

Gör så här
1. Blanda ihop alla ingredienserna till burgarna. Låt färsblandningen stå i kylskåp tills det är dags att grilla. Förbered även de övriga tillbehören och ställ åt sidan.

2. Forma burgarna stora som hamburgerbröden. Använd gärna en stor kakring för att få jämn storlek. Pensla burgarna med lite olja på varje sida.

3. Låt grillkol brinna ner till en askgrå glödbädd. Grilla burgarna över stark värme i 4–5 minuter. Vänd dem efter halva tiden och lägg på en skiva getost på varje burgare.

4. Värm även bröden på grillen. Lägg därefter salladen på brödbottnen, därpå burgare och avsluta sedan med rödlök, barbecuesås samt brödlocket. Nu är det bara att gapa stort!

Källa: DN.se