Ugnsbakad fiskfile med smak av medelhavet


Den här är en lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser
600 g fiskfilé, t ex uer eller sej
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 st citron, välborstad
4 st potatisar, kokta med skal
2 msk kapris
4 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
0,5 st citron, pressad saft
5 st timjankvistar, färska

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skölj av fiskfiléerna och skär dem i portionsbitar. Salta och peppra.

3. Skiva citronen tunt och skär potatisen i klyftor. Blanda citronen med kapris, vitlöksklyftorna och potatisen i en ugnssäker form.

4. Lägg ner fiskbitarna. Blanda olivoljan med citronsaften och ringla över. Lägg på timjan.

5. Stek i mitten av ugnen 15-20 min eller tills fisken är klar.