Ratatouille i grillen


I den här smakrika ratatouillen är det förberedelserna som får ta tid, sedan sköter den sig själv på grillen. Den kan serveras till allt som man grillar och är god även kall eller ljummen.

Ingredienser - portioner: 6, när det serveras som tillbehör
Tid: 15 minuters förberedelsetid + 15–20 minuters grillning

3 schalottenlökar, skalade och skivade
1 vitlöksklyfta, finhackad
4 msk olivolja
2 röda paprikor, rostade och strimlade
3 msk rödvinsvinäger
1 msk timjan, färsk och plockad
1 zucchini, skivad
3 tomater, skivade
1 aubergine, skivad
salt, svartpeppar
1 dl vitt vin, torrt vatten
1 msk bladpersilja, färsk och finhackad

1. Svetta lök och vitlök i olivolja. Tillsätt paprika, vinäger och timjan. Ställ kastrullen i ugn eller på grillgallret cirka 5 minuter.

2. Stryk lökröran i botten av ett lerfat eller ugnsfast form. Varva zucchini, tomat och aubergine ovanpå i ett vackert mönster. Ringla lite olivolja över samt salt och peppar. Slå över vin och lite vatten.

3. Sätt ner formen på grillgallret och tillred i mitten av grillen tills grönsakerna är mjuka och vätskan kokat bort. Toppa med persilja vid servering.

Källa: DN.se