Lyxiga chokladéclairs


Ingredienser - 8 bakelser
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 krm salt
3 st ägg

Chokladkräm
2 st äggulor
2 msk strösocker
2,5 dl vispgrädde
75 g mjölkchoklad

Garnering
50 g choklad, mörk (70 %)

Tillagning
Éclairs är det franska namnet på små, avlånga petits-chouxer som fylls med sött eller salt innehåll.

1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör. Vispa ner mjöl och salt. Låt smeten svalna. Vispa i äggen, ett i taget, och rör kraftigt mellan varje.

2. Häll smeten i en spritspåse med en stor tyll. Spritsa 8 avlånga bakelser på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kallna på galler.

3. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa grädden till ett fast skum. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Rör ner chokladen i äggblandningen och vänd försiktigt ner grädden. Häll krämen i en spritspåse. Klyv bakelserna och spritsa i krämen. Lägg tillbaka locken.

4. Smält choklad till garnering och ringla på bakelserna.

Källa: alltommat.se