Ingredienser
1,6 kg revbensspjäll, tunna
3 l vatten
0,5 st lök, gul
1 st morot, liten
2 st lagerblad
5 st vitpepparkorn
3 st kryddpepparkorn
2 msk salt
2 msk liquid smoke
Tillagning
Revbensspjället ska kokas 3o min innan det grillas. Pensla med bbq-sås under grillningen.
1. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg bitarna i en gryta. Tillsätt vatten, kryddor och liquid smoke. Låt koka upp.
2. Lägg i revbensspjället skuret i mindre bitar. Låt koka under lock ca 30 min. Ta upp och låt revbensspjället svalna.
3. Grilla spjället ca 5 min på varje sida. Pensla under grillningen med ca 1 dl av barbecuesåsen. Spara resten att servera till.
4. Skär revbensspjället i bitar och servera.
Källa: alltommat.se
1,6 kg revbensspjäll, tunna
3 l vatten
0,5 st lök, gul
1 st morot, liten
2 st lagerblad
5 st vitpepparkorn
3 st kryddpepparkorn
2 msk salt
2 msk liquid smoke
Tillagning
Revbensspjället ska kokas 3o min innan det grillas. Pensla med bbq-sås under grillningen.
1. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg bitarna i en gryta. Tillsätt vatten, kryddor och liquid smoke. Låt koka upp.
2. Lägg i revbensspjället skuret i mindre bitar. Låt koka under lock ca 30 min. Ta upp och låt revbensspjället svalna.
3. Grilla spjället ca 5 min på varje sida. Pensla under grillningen med ca 1 dl av barbecuesåsen. Spara resten att servera till.
4. Skär revbensspjället i bitar och servera.
Källa: alltommat.se