Escalope på fläskfilé i soja


Den här kötträtten får fräsch smak av soja och ingefära. Fläskkött ska ha kort grilltid för att bli riktigt gott. Därför väljer Paul att banka ut filén. Då slipper man att ytan på filén blir torr och tråkig.

Ingredienser - Portioner: 6
Tid: 75 minuter förberedelser och marinering samt cirka 10 minuters grillning

1 fläskfilé, gärna ekologisk

Sojamarinad
1 ½ dl ekologisk japansk soja
1 tsk ingefära, färsk och finhackad
½ vitlöksklyfta, finhackad
2 msk ekologisk flytande honung
½ msk rödvinsvinäger
½ msk rosépeppar, krossadVid servering:
hackad vårlök, persilja

1. Blanda samtliga ingredienser till en marinad. Putsa fläskfilén och skär ett långt snitt på längden, skär ej igenom.

2. Vik ut köttet och lägg mellan plastfilm. Banka till 1 centimeters tjocklek med ett platteringsjärn eller något tungt, till exempel stekpannan.

3.Ta bort plastfilmen och lägg köttet i en form där marinaden hälls över. Marinera köttet i 60 minuter, gärna längre.

4. Grilla med direkt värme. Vänd köttet ofta då marinad tenderar att bränna lätt. Grilla köttet till en innertemperatur om ca 68 grader. Skär köttet i strimlor vid servering. Slå gärna på lite extra marinad vid servering och dekorera med fint hackad vårlök och persilja.

Källa: DN.se