Apelsin- och spagettisoppa med lax

Ingredienser - 4 portioner

Tid: 30 minuter

300 g spagetti
3 vitlöksklyftor
1 valnötsstor bit ingefära
1 röd chilifrukt
6 apelsiner
1 msk olivolja
1 ½ liter vatten
4 msk grönsaksfond
400 g färsk lax
100 g körsbärstomater
2 dl gröna ärter, frysta
1 tsk salt
1 kruka färsk mynta, plockad

Gör så här
1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.

2. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skölj, kärna ur och skiva chilifrukten tunt. Skrubba apelsinerna i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen.

3. Fräs vitlök, ingefära och chilifrukt i oljan i en gryta på svag värme 1 minut.

4. Häll på vatten och grönsaksfond. Låt koka 5 minuter.

5. Skär laxen i bitar. Skölj och dela tomaterna.

6. Sänk värmen på soppan, tillsätt spagetti, apelsinjuice och -skal, lax, tomater och ärter. Låt sjuda på svag värme 3 minuter.

7. Salta och garnera med några myntakvistar. Servera med sked och gaffel.

Näring/portion: 383 kcal, 13 g fett, 25 g protein, 40 g kolhydrater

Källa: DN.se