Ingredienser - 4 portioner
Kyckling
1 1/2 dl blandade örter
1 dl olja
500 g kycklingfilé
1. Mixa örterna med oljan till en örtolja
2. Skär kycklingen i bitar och låt marinera i örtoljan, om du har tid gärna 1-2 timmar.
3. Stek kycklingbitarna i het stekpanna tills de är genomstekta.
Sallad
4 dl färska bondbönor eller stora vita bönor
1 ask bladspenat
2 dl torkade aprikoser
3 tomater
200 g bacon
1. Skölj bönorna, skölj och torka spenaten.
2. Strimla baconet fint och stek det krispigt. Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper.
3. Hacka aprikoserna och skär tomaterna i bitar.
4. Lägg ingredienserna i en skål och blanda väl.
Guacamole
3 avokador
1 röd chili
1 lime
1 klyfta vitlök
1. Kärna ur avokadon och finhacka chilin. Blanda och pressa över lime och ha i finhackad vitlök. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Kyckling
1 1/2 dl blandade örter
1 dl olja
500 g kycklingfilé
1. Mixa örterna med oljan till en örtolja
2. Skär kycklingen i bitar och låt marinera i örtoljan, om du har tid gärna 1-2 timmar.
3. Stek kycklingbitarna i het stekpanna tills de är genomstekta.
Sallad
4 dl färska bondbönor eller stora vita bönor
1 ask bladspenat
2 dl torkade aprikoser
3 tomater
200 g bacon
1. Skölj bönorna, skölj och torka spenaten.
2. Strimla baconet fint och stek det krispigt. Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper.
3. Hacka aprikoserna och skär tomaterna i bitar.
4. Lägg ingredienserna i en skål och blanda väl.
Guacamole
3 avokador
1 röd chili
1 lime
1 klyfta vitlök
1. Kärna ur avokadon och finhacka chilin. Blanda och pressa över lime och ha i finhackad vitlök. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.