Bondbönsallad med bacon, kyckling och aprikoser

Ingredienser - 4 portioner

Kyckling
1 1/2 dl blandade örter
1 dl olja
500 g kycklingfilé

1. Mixa örterna med oljan till en örtolja

2. Skär kycklingen i bitar och låt marinera i örtoljan, om du har tid gärna 1-2 timmar.

3. Stek kycklingbitarna i het stekpanna tills de är genomstekta.


Sallad
4 dl färska bondbönor eller stora vita bönor
1 ask bladspenat
2 dl torkade aprikoser
3 tomater
200 g bacon

1. Skölj bönorna, skölj och torka spenaten.

2. Strimla baconet fint och stek det krispigt. Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper.

3. Hacka aprikoserna och skär tomaterna i bitar.

4. Lägg ingredienserna i en skål och blanda väl.

Guacamole
3 avokador
1 röd chili
1 lime
1 klyfta vitlök

1. Kärna ur avokadon och finhacka chilin. Blanda och pressa över lime och ha i finhackad vitlök. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.