15 min + 15 min i ugn.
Utmärkt till vardags för stora och små, men också på buffébordet när det är fest!
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
2 st squash, gula eller gröna (ca 500 g)
2 st tomater
3 msk olivolja
2 tsk kycklinggrillkrydda, chicken & steak, (Santa Maria)
2 dl mozzarella, riven (125 g)
3 msk rosmarinblad
3 dl ris
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Skär squashen i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Skiva tomaterna. Pensla grönsakerna med hälften av oljan. Dela varje kycklingfilé i två bitar. Krydda dem och grönsakerna med grillkrydda.
2. Lägg squash- och tomatskivorna på ett ugnssäkert fat. Lägg på kycklingbitarna. Strö över ost och rosmarin. Ringla över resten av oljan.
3. Sätt fatet mitt i ugnen. Stek 15–20 min eller tills kycklingen är färdig (68° innertemperatur). Servera med ris.
Ca 562 kcal per portion: 19 g fett • 41 g protein • 54 g kolhydrater.
Källa: Allt om mat
Utmärkt till vardags för stora och små, men också på buffébordet när det är fest!
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
2 st squash, gula eller gröna (ca 500 g)
2 st tomater
3 msk olivolja
2 tsk kycklinggrillkrydda, chicken & steak, (Santa Maria)
2 dl mozzarella, riven (125 g)
3 msk rosmarinblad
3 dl ris
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Skär squashen i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Skiva tomaterna. Pensla grönsakerna med hälften av oljan. Dela varje kycklingfilé i två bitar. Krydda dem och grönsakerna med grillkrydda.
2. Lägg squash- och tomatskivorna på ett ugnssäkert fat. Lägg på kycklingbitarna. Strö över ost och rosmarin. Ringla över resten av oljan.
3. Sätt fatet mitt i ugnen. Stek 15–20 min eller tills kycklingen är färdig (68° innertemperatur). Servera med ris.
Ca 562 kcal per portion: 19 g fett • 41 g protein • 54 g kolhydrater.
Källa: Allt om mat