Kalventrecôte Mexican BBQ Fiesta


800 g kalventrecôte eller kalvytterfilé

Stycka ner till 200 g bitar.
Krydda med kryddblandningen. Spraya med matolja. Grilla hårt ca 3 min på varje sida, dra åt sidan och låt det gå på lägre temperatur i ca 5 min.

Kryddblandning
3 msk pepparmix
3 msk vitlökspulver
2 msk lökpulver
2 msk torkade chiliflakes
2 msk torkad timjan
1 msk brun farin
1 msk chilipulver
1 tsk malen svart peppar

Citrusyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 citron

Tvätta citronen och finriv den på ett rivjärn. Pressa ned saften i en bunker och blanda med yoghurten och skalet.

Grillade rödlöksringar
2 medelstora rödlökar
1/2 dl olivolja
1/2 dl rödvinsvinäger
salt & peppar

Skala och skär 1/2 centimeter tjocka lökskivor. Spraya löken med matolja och grilla så att skivorna får färg. Ta av dem från grillen och låt svalna. Marinera sedan löken i vinägretten.

Guacamole
3 avokador
2 pressade limefrukter
1 vitlöksklyfta
1 urkärnad och hackad tomat
salt, peppar och tabasco efter tycke och smak

Mosa avokadon med en gaffel, pressa i vitlöken och häll på limejuicen. Smaka upp röran med kryddorna och vänd i tomaten.

Källa: Magnus Rydberg Restaurang Grill