Det är här är en särskilt rätt för eid al-fitr. En lättlagad husmanskosträtt som är snäll och fyllig i smaken. Man sätter i gång två olika kok och blandar ihop dem till slut.
Ingredienser 4-6 portioner
Tid: 2 timmar
800 g lammstek eller bog
vatten så det täcker
1 tsk salt
1 lagerblad
2 tsk vinäger
300 g nötfärs
2 msk smör
5 dl vatten
1 msk salt
1/2–1 tsk Beirut Cafés kryddblandning
270 g basmatiris (cirka 3 1/4 dl)
100 g pistaschnötter + 1 msk smör att steka i
Gör så här
1. Skär lammköttet i bitar, cirka 3 centimeter tjocka. Lägg i en kastrull, häll på vatten så det täcker, tillsätt salt, lagerblad och vinäger. Låt alltsammans sjuda under lock i cirka 1 ½ timme.
2. Fräs nötfärsen i smör tills den blir brynt. Häll på vatten, salt, kryddor och ris.
3. Låt sjuda i cirka 20 minuter under lock.
4. Stek pistaschnötterna så att de får lite färg.
5. Blanda samman risröran, det koka lammköttet och nötterna. Servera.
Källa: DN.se
Ingredienser 4-6 portioner
Tid: 2 timmar
800 g lammstek eller bog
vatten så det täcker
1 tsk salt
1 lagerblad
2 tsk vinäger
300 g nötfärs
2 msk smör
5 dl vatten
1 msk salt
1/2–1 tsk Beirut Cafés kryddblandning
270 g basmatiris (cirka 3 1/4 dl)
100 g pistaschnötter + 1 msk smör att steka i
Gör så här
1. Skär lammköttet i bitar, cirka 3 centimeter tjocka. Lägg i en kastrull, häll på vatten så det täcker, tillsätt salt, lagerblad och vinäger. Låt alltsammans sjuda under lock i cirka 1 ½ timme.
2. Fräs nötfärsen i smör tills den blir brynt. Häll på vatten, salt, kryddor och ris.
3. Låt sjuda i cirka 20 minuter under lock.
4. Stek pistaschnötterna så att de får lite färg.
5. Blanda samman risröran, det koka lammköttet och nötterna. Servera.
Källa: DN.se