Öppen lasagne med räkor


Ingredienser - 2 portioner
Tid: 40
4 lasagneplattor av färsk pasta, ca 12x 12 cm
1 finhackad vitlöksklyfta
1 liten squash, skuren i smala stavar
1 dl crème fraiche
2-3 tsk hummerfond på flaska
en aning kajennpeppar
ev 6 sparris
250 g räkor (oskalad vikt)
2 msk hackad dill
ev lite salt
riven ost

1. Skala räkorna och förväll sparrisen 3-4 minuter i kokande vatten.

2. Koka lasagneplattorna mjuka i rikligt med saltat vatten i vid panna ca 3 minuter. Ta upp plattorna och låt dem rinna av.

3. Sätt ugnen på grillvärme. Fräs upp vitlök och squash i matfett. Rör ner crème fraiche och smaksätt med hummerfond, peppar och eventuellt salt. Låt småputtra några minuter. Vänd ner räkor och dill.

4. Lägg lasagneplattorna på en plåt med bakplåtspapper eller på smorda, ugnssäkra fat.

5. Fördela räkröran på två lasagneplattor och lägg på några sparristoppar. Spara lite av själva såsen. Lägg på den andra plattan och stryk ut lite sås ovanpå. Strö över riven ost och färgsätt under grillen 4-5 minuter.

Källa: DN.se