Kyckling med tomater och serranoskinka


Det här receptet hittade jag på en blogg när jag letade efter fenomenet "guerilla restaurants" som jag läste om i senaste numret av Gourmet. Har översatt efter bästa förmåga, kanske en provlagning till helgen?!

Ingredienser - 4 portioner

4 st kycklingbröst
Några kvistar av rosmarin, timjan, salvia
ca 250 g kvisttomater
2 glas vitt vin
en skvätt balsamvinäger
2 st lagerblad
6-8 skivor serranoskinka
3 st ansjovisar
salt
peppar
chilipeppar
2 st vitlöksklyftor
några champinjoner

Gör så här
1. sätt ugnen på 200 grader

2. halvera kycklingbrösten, salta och peppra dem och stek sedan i olja till fin färg, dock ej genomstekta. Lägg åt sidan och låt svalna.

3. Dela tomaterna i halvor/fjärdedelar och lägg i en gryta Lägg ner örter, krossade vitlöksklyftor, vin, svamp, balsamvinäger och ansjovis. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

4. Linda kycklingen med serranoskinka och lägg sedan ner i grytan med tomatblandningen. Lägg på lock och ställ in i ugnen, ca 30-40 minuter.

5. Servera med valfritt tillbehör: potatis, pasta, ris, couscous eller bara en sallad.

Källa: The Shy Chef