Det här är en frisk och läcker röra på aubergine, sesampasta, vitlök och citron.
Ingredienser - 4-6 portioner
Tid: 25 minuter
1 aubergine
4 msk tahini, sesampasta
½ tsk salt
1–2 msk citronsaft
3 vitlöksklyftor
Garnering
tomat, spiskummin, bladpersilja, olivolja
Gör så här
1. Värm ugnen till 275 grader, gärna med grilleffekt. Stick hål i skalet på auberginen med en gaffel. Grilla i ugnen tills skalet svartnar och spricker.
2. Dra av skalet under rinnande kallt vatten. Hacka auberginen grovt och blanda med övriga ingredienser. Kör i mixer i en halv minut.
3. Garnera med tomatklyftor, spiskummin och bladpersilja. Ringla över lite olivolja.
Källa: DN.se
Ingredienser - 4-6 portioner
Tid: 25 minuter
1 aubergine
4 msk tahini, sesampasta
½ tsk salt
1–2 msk citronsaft
3 vitlöksklyftor
Garnering
tomat, spiskummin, bladpersilja, olivolja
Gör så här
1. Värm ugnen till 275 grader, gärna med grilleffekt. Stick hål i skalet på auberginen med en gaffel. Grilla i ugnen tills skalet svartnar och spricker.
2. Dra av skalet under rinnande kallt vatten. Hacka auberginen grovt och blanda med övriga ingredienser. Kör i mixer i en halv minut.
3. Garnera med tomatklyftor, spiskummin och bladpersilja. Ringla över lite olivolja.
Källa: DN.se