Cheesecake med rökt fårfiol och löjrom


Ingredienser
200 g kavring

Fyllning
150 g rökt fårfiol, i tunna skivor
2 dl crème fraiche
200 g philadelphiaost, rumsvarm
2,5 msk riven pepparrot
1 msk dijonsenap
4 st gelatinblad

Garnering
100 g löjrom
gräslök

Rökt kött och pepparrot är en klassisk smakkombination. Till fest passar det bra att använda rökt fårfiol. Grundreceptet ger en cheescake som räcker till 8-10 bitar.

1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna.

2. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen.

3. Hacka köttet. Blanda crème fraiche, ost, pepparrot, senap och kött.

4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på väldigt svag värme. Ta från värmen, rör ner 3 msk av fyllningen i gelatinet. Häll över gelatinsmeten i skålen med fyllning och blanda noga om.

5 . Bred ut fyllningen. Täck med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar.

6 . Bred på löjrom och strö hackad gräslök.

Källa: allt om mat