Ingredienser
10 g rålakrits
1,5 dl vatten
5 msk gelésocker, (2 + 3 msk)
3 dl grädde
1 st citron, rivet skal
Tillagning
Citron och lakrits är två säkra smakkompisar - här i en krämig pannacotta.
1 Krossa rålakritsen till bitar. Koka upp vatten och lös upp rålakritsen. Tillsätt 2 msk gelésocker och låt sjuda 30 sek.
2 Häll upp cirka 1 1/2 msk lakritsblandning i varje serveringsglas. Ställ i frysen att stelna.
3 Riv citronskalet och blanda med grädden. Tillsätt 3 msk gelésocker.
4 Koka upp och låt sjuda 30 sek.
5 Häll pannacottan i serveringsglasen med lakritsen i botten. Ställ svalt tills pannacottan stabiliserar sig.
Källa: Allt om mat
10 g rålakrits
1,5 dl vatten
5 msk gelésocker, (2 + 3 msk)
3 dl grädde
1 st citron, rivet skal
Tillagning
Citron och lakrits är två säkra smakkompisar - här i en krämig pannacotta.
1 Krossa rålakritsen till bitar. Koka upp vatten och lös upp rålakritsen. Tillsätt 2 msk gelésocker och låt sjuda 30 sek.
2 Häll upp cirka 1 1/2 msk lakritsblandning i varje serveringsglas. Ställ i frysen att stelna.
3 Riv citronskalet och blanda med grädden. Tillsätt 3 msk gelésocker.
4 Koka upp och låt sjuda 30 sek.
5 Häll pannacottan i serveringsglasen med lakritsen i botten. Ställ svalt tills pannacottan stabiliserar sig.
Källa: Allt om mat