Hela färsmiddagen i ugn

Ingredienser
Färs
1 msk smör
1 st gul lök
300 g nötfärs
1 burk hela tomater, (400 g)
2 msk tomatpuré
1,5 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
250 g frysta ärter, paprika och majs
Potatismos
1 kg potatis av mjölig sort
2-3 dl mjölk
1 st äggula
1 tsk salt
1 msk smör
0,5 krm mald muskotnöt, Eventuellt
2 msk parmesanost, nyriven

Tillagning
En lätt lagad allt-i-ett färsrätt. Om man inte vill äta kött kan köttfärs bytas ut mot quornfärs som finns djupfryst. Receptet kan lätt förberedas och även fördubblas. Lena berättar att hennes hund gärna äter upp eventuella rester.

1. Skala och koka potatisen till moset. Sätt ugnen på 225°.

2. Färsen: Finhacka löken och fräs den i smör. Tillsätt färsen och bryn och smula den. Blanda i resten av ingredienserna förutom grönsakerna och låt koka på låg värme ca 5 min.
Häll i grönsakerna och koka ytterligare några minuter.

3. Lägg färsröran i en ugnssäker form, gärna av glas - det ser vackert ut.

4. Potatismoset: Pressa den kokta potatisen och blanda i mjölk, äggula, salt, smör och eventuellt muskot. Blanda och bred moset över färsröran. Hit kan förberedas och förvaras i kyl till gratinering, tänk då på att förlänga gräddningstiden något.
Strö över parmesanost och gratinera 15 min mitt i ugnen.
Servera med sallad.

Källa: Allt om mat