Koreanska zucchinipannkakor

Ingredienser
1 port

Pannkakssmet
1 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl vatten eller mjölk
1/2 tsk salt

Fyllning
10 cm zucchini, strimlad

Sås
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk ättiksprit
1 msk socker
1 tsk hackad chili
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad salladslök

Gör så här
1. Blanda ihop pannkakssmeten och låt vila 20 minuter.

2. Blanda under tiden ihop såsen.

3. Lägg i zucchinistrimlorna i smeten och rör om. Stek pannkakan på båda sidor i en liten stekpanna med ca 20 cm diameter. Pannkakan ska bli ca 1 cm tjock och det tar ca 15 minuter innan den är färdiggräddad.

4. Dela pannkakan tvärsöver i strimlor om ca 1 cm och häll såsen över strimlorna.

Källa: Modern asiatisk mat