Ingredienser
1 port
Pannkakssmet
1 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl vatten eller mjölk
1/2 tsk salt
Fyllning
10 cm zucchini, strimlad
Sås
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk ättiksprit
1 msk socker
1 tsk hackad chili
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad salladslök
Gör så här
1. Blanda ihop pannkakssmeten och låt vila 20 minuter.
2. Blanda under tiden ihop såsen.
3. Lägg i zucchinistrimlorna i smeten och rör om. Stek pannkakan på båda sidor i en liten stekpanna med ca 20 cm diameter. Pannkakan ska bli ca 1 cm tjock och det tar ca 15 minuter innan den är färdiggräddad.
4. Dela pannkakan tvärsöver i strimlor om ca 1 cm och häll såsen över strimlorna.
Källa: Modern asiatisk mat