Dinkelvåfflor



Av den här smeten blir det grymt bra våfflor. För att hålla våfflorna varma och frasiga sätter du ugnen på 100 grader och lägger sedan in våfflorna på bakplåtspapper undertiden du gräddar färdigt resterande våfflor.

Ingredienser
100 g smör
2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
1 dl havregryn
3 1/2 dl dinkelmjöl
2 krm salt
2 tsk bakpulver

Gör så här
1. Smält smöret, tillsätt sedan mjölk, vatten och havregryn.

2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Slå sedan över den andra blandningen och vispa ihop ordentligt.

3. Låt smeten stå och dra 15–20 minuter.

4. Rör om i smeten ordentligt innan du gräddar våfflorna.

Servera gärna med rårörda bär. Tag lite frysta eller färska bär och rör ut med lite socker. Låt stå framme i rumstemperatur en stund så det såsar till sig lite.