Tom Ka Chicken Noodles

Kyckling och risnudlar i kokos- och thaigingerbuljong

Tom ka är en klassisk thailändsk kycklingsoppa. Här är en variant som är lite matigare genom att nudlar tillförts soppan. Den som hoppar över nudlarna får en lättare soppa som man öser över en tallrik ris.

Ingredienser
1 port

100 g torkade risnudlar
100 g kycklingkött

Buljongen
2 dl hönsbuljong, inte koncentrerad
1 dl kokosmjölk
1 cm skivad galangal
2 limeblad
2 tsk fisksås
1 nypa torkad chili
1 tsk ljus soja
1 tsk pressad lime

Garnering
1 finskuren färsk chili
1 finskuren schalottenlök
1 kvist färsk koriander

1. Värm upp hönsbuljongen, blanda i buljongingredienserna. Låt koka ihop i 10 minuter.

2. Stek eller koka kycklingköttet.

3. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Låt dem rinna av i sil/durkslag och lägg dem sedan i botten på en stor djup skål.

4. Arrangera nudlarna, lägg kycklingköttet på toppen, häll het kokosbuljong längs kanten på skålen och garnera med chili, schalottenlök och en korianderkvist.

Källa: Modern asiatisk mat.