Kimchi

Syrad kålsallad

Ingredienser

1/2 huvud kinakål, delat från roten och uppåt
1 dl riven kålrot
2 msk koreansk rödpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk fisksås
1 cm riven ingefära
1 msk socker

1. Lägg kålhuvudet i saltat vatten över natten.

2. Gör kimchismeten genom att röra ihop alla ingredienserna utom kinakålen. Låt smeten också stå över natten så att kålroten hinner släppa vätska.

3. Skölj kinakålen i rinnande vatten länge för att få bort sältan.

4. Bred ut smeten mellan kålbladen och lägg kålhuvudet i en plastpåse och knyt.

5. Låt kålen ligga framme i ett dygn, därefter i kylskåp i minst en vecka.

6. Skär kålhuvudet i 4-5 cm skivor. Tag bort roten.

Källa: Modern asiatisk mat